Kankaanpää

sijaitsee Satakunnan maakunnassa.  Kankaanpään seurakunta kuuluu Turun arkkihiippakuntaan ja Porin rovastikuntaan. Jäseniä seurakunnassa on n. 9 800 ja Kankaanpään kaupungissa n. 11 600.

Kankaanpää kuului aikaisemmin Ikaalisiin, johon kuuluvaksi saarnahuonekunnaksi se muodostettiin vuonna 1737. Omaksi seurakunnakseen Kankaanpää tuli vuonna 1841, ja siitä on myöhemmin erotettu Hongonjoki (nyk. Honkajoki) ja Karvia. 1930-luvulla rautatien rakentaminen ja varuskunnan perustaminen Kankaanpäähän edistivät Kankaanpään nousua seutunsa monipuoliseksi palvelukeskukseksi. Kankaanpää tuli kauppalaksi vuonna 1967 ja muuttui kaupungiksi vuonna 1972.

1.1.2019 Honkajoen ja Jämijärven seurakunnat yhdistyivät Kankaanpään seurakunnan kappeliseurakunniksi.