SEURAKUNNAN VIRALLINEN SÄHKÖPOSTIOSOITE on

 kankaanpaan.seurakunta@evl.fi

 

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntauutisia 

 

Kankaanpään seurakunnan avoimet työpaikat. Lisää hakusanaksi Kankaanpää

(ei avoimia paikkoja tällähetkellä)

 

TIEDOTE 19.05.2020

19.5.2020 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat antoivat Valtioneuvoston linjaukseen perustuen 5.5.2020 ohjeen jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osallistujamäärästä. Valtioneuvoston 6.5. tekemän periaatepäätöksen perusteella piispat tarkentavat ohjettaan seuraavasti:

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä. Ehtoollisen vietosta hiippakunnat antavat ohjeita erikseen.

 Kirkolliset toimitukset Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä. Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia. Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta ja päätösten toimeenpanon ohjauksesta vastaavat aluehallintovirastot. Hiippakunnat antavat tarvittaessa tarkempia ohjeita.

 

POIKKEUSAJAN TOIMINTA KANKAANPÄÄN SEURAKUNNASSA

Jumalanpalvelus

Su 24.05. klo 10 Sanajumalanpalvelus Kankaanpään kirkosta, Tom Nyman, Jaakko Rainerma, Heikki Havi

Jumalanpalvelusta vietetään edelleen seurakunnassa sunnuntaisin ilman kirkkotilassa läsnä olevia ihmisiä. Pääset osallistumaan jumalanpalveluksiin osoitteessa https://kankaanpaanseutu.fi/live (kuva ja ääni) tai  http://protostar.shoutca.st:8206/stream (vain ääni) 

 

Esirukouspyynnöt jumalanpalveluksiin voi toimittaa kirkkoherranviraston tai seurakuntatoimiston postilaatikkoon tai entiseen tapaan verkkosivujen kautta.

YLE TV1 lähettää joka sunnuntai televisiojumalanpalveluksen klo 10.00 alkaen.

Hartaudet 

Kankaanpään seurakunnan sähköiset kanavat

Seurakunnan tuottamia hartauksia ja muuta ohjelmaa löydät Facebookista ja Youtubesta.

Seurakunnan Facebook-osoite on https://www.facebook.com/kankaanpaansrk/ Nämä sivut ovat julkiset, joten pääset katsomaan niitä, vaikka et olisikaan  kirjautunut Facebookiin. 

Seurakunnan Youtubekanavan osoite on https://www.youtube.com/channel/UCtCyWkrSlOq69mKK1ig1N-A

Alla olevista linkeistä pääset eri kohderyhmille tarkoitettuun seurakunnan Youtube-tuotantoon. 

 

Asiointiapua seurakunnasta

Jos olet yli 70- vuotias tai karanteenissa sairauden vuoksi ja tarvitset apua ruokaostoksiin tai apteekissa käyntiin, voit soittaa seurakuntaan ma-pe klo 9-11 numeroon 044 713 3521. Laadi ruokaostoslista tai apteekkilista valmiiksi ennen puhelua. Seurakunnan työntekijä hakee tarvikkeet Halpa-Hallista ja toimittaa ne sinulle kotiin seuraavana arkipäivänä iltapäivällä. Ostokset laskutetaan ostoskuitin perusteella laskulla. 

Apteekkiostoksia varten haemme kelakortin etukäteen.

Diakoniatyön järjestelyistä lisätietoa ks. http://kpaadtyo.blogspot.com/

Asuuko lähelläsi joku, joka voisi tarvita apua? Kysy rohkeasti ja tarjoa apuasi. Kysyminen kertoo välittämisestä.

 

TIEDOTE 10.5.2020

Mika Kyytinen aloittaa Kankaanpään kirkkoherrana 1.6.2020. Virkaanasettaminen ja tulojuhla on koronatilanteen takia siirtynyt helluntaista ajankohtaan 18.10.2020.

Kesäkuun aikana seurakunnan tiloissa ei ole mahdollista järjestää kirkollisiin toimituksiin (kasteet, häät, hautajaiset) liittyviä juhlatilaisuuksia. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun lopulla.

Lisätietoja: vt. khra Mika Nokelainen, puh. 044 713 3500, sposti etunimi.sukunimi@evl.fi

 

TIEDOTE 6.5.2020

Korona-pandemian torjunnassa on siirrytty vaiheeseen, jossa rajoitustoimia osin puretaan. Tämä vaikuttaa myös seurakuntien toimintaan. Vielä toukokuun ajan seurakunnan kokoava toiminta on tauolla ja jumalanpalvelukset vietetään ilman kirkkotilassa läsnäolevaa kirkkokansaa. Samoin on voimassa 10 hlön kokoontumisrajoite toukokuun loppuun saakka.

Kesäkuun alusta lukien Kankaanpään seurakunnassa toimitaan seuraavasti:

Jumalanpalvelukset. Su 7.6. 2020 lukien aloitetaan kirkkokansalle avoimet jumalanpalvelukset Kankaanpäässä, Jämijärvellä ja Honkajoella. Ne toimitetaan messuina. Läsnä saa olla korkeintaan 50 hlöä. Tarkempi ohjeistus asiasta tulee myöhemmin. Messu striimataan verkkoon ja äänilähetys on kuunneltavissa 1.6.2020 jälkeenkin.

Kirkolliset toimitukset. 1.6.2020 lukien kirkollisiin toimituksiin (kaste, vihkiminen, hautaan siunaaminen) voi osallistua 50 hlöä max. Kasteiden toimituspaikaksi suositellaan kirkkoa. Turvaväleihin ja käsihygieniaan kirkoissa ja siunauskappelissa pitää kiinnittää korostetusti huomiota.

Varhaisnuorten leirit toteutetaan kesäkuussa suunnitellun mukaisina aikoina, kuitenkin niin, että leiriläiset eivät yövy leireillä.  Poikkeuksen muodostaa Nikkarileiri. Siellä yöpyminen on sallittu, koska osallistujamäärä on pieni ja leiri toteutetaan pääosin maasto-olosuhteissa.

Rippikoulut toteutetaan rippikoululaisille 21.4.2020 lähetetyn infokirjeen mukaisesti.

Lisäksi on suunnitteilla perheille tarkoitettu leiripäivä. Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien on suositeltavaa edelleenkin pidättäytyä fyysistä kontakteista.

Epidemiatilanteen mahdollisesti pahentuessa rajoitustoimia saatetaan jälleen kiristää. Seurakunnan työntekijöiden sairastumiset tai karanteeniin joutumiset saattavat myös vaikuttaa toimintaan. Ilmoitamme muutoksista mahdollisimman pian.

Lisätietoja: vt. khra Mika Nokelainen, puh. 044 713 3500, sposti etunimi.sukunimi@evl.fi

 

Herra on minun valoni ja apuni, ketä minä pelkäisin? Herra on minun elämäni turva, ketä siis säikkyisin? (Ps. 27:1)

 

Tiedote 30.4.2020

Hallitus  ilmoitti eilen, että peruskoulut avataan 14.5.2020 lukien.

Yli 10 henkilön kokoontumiskielto ja muut rajoitukset ovat edelleen täysimääräisesti voimassa.

Hallitus päättää joidenkin rajoitusten mahdollisista purkamistoimenpiteistä su 3.5.2020.

Ensi viikon alkupuolella aluehallintovirastot, kirkkohallitus ja tuomiokapitulit antavat uudet toimintaohjeet seurakuntien toiminnoista. Tiedotamme niistä täällä.

"Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa." (Fil. 4:13)

Mukavaa ja kaikesta huolimatta riemukasta wappua! 

 

Lisätietoja vt.khra Mika Nokelainen, puh. 044 713 3500, sposti etunimi.sukunimi@evl.fi