SEURAKUNNAN VIRALLINEN SÄHKÖPOSTIOSOITE on

 kankaanpaan.seurakunta@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Kankaanpään seurakunnan avoimet työpaikat. Lisää hakusanaksi Kankaanpää 

 

 

 

TIEDOTE 08.01.2020

23.1.2021 asti seuraavat rajoitustoimet

Tilaisuuksiin voi osallistua 20 henkilöä

- jumalanpalvelukset streamattuna

 

TIEDOTE 01.12.2020

 

Kankaanpään seurakunnassa on otettu käyttöön seuraavat rajoitustoimet viruksen leviämisen estämiseksi:

- Yli 10 henkilön tilaisuuksia ei järjestetä ajalla 30.11.-11.12.2020.

- Jumalanpalvelukset striimataan ilman yleisöä Kankaanpään kirkosta. Honkajoella ja Jämijärvellä ei järjestetä jumalanpalveluksia tällä hetkellä, Seppeleenlaskut toteutetaan kuitenkin aiemman suunnitelman mukaan.

- Kirkollisiin toimituksiin voi osallistua 10 henkilöä.

-Seurakuntien toimistot ovat suljetut. Asiointi hoidetaan puhelimessa tai sähköpostilla.

- Diakonian asiakastapaamiset hoidetaan ensisijaisesti puhelimella ja sähköpostilla. Leipäkirkko on tauolla, jatketaan heti kun mahdollista. Honkajoella Leipäkirkkotoiminta jatkuu toistaiseksi, muut tilaisuudet peruttu

- Seurakunnan tiloja ei vuokrata ulkopuolisille. Rajoitus on voimassa 31.12.2020 saakka.

-Seurakuntasalin seurat 4.12 perutaan

 

 

TIEDOTE 31.07.2020

Elokuun alusta lukien seurakunnan toiminnassa noudatetaan AVI:n tartuntatautilain nojalla antamia suosituksia. 

Suositusten mukaan yli 500 henkilön yleisötilaisuudet ovat sallittuja. Tilaisuuden järjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautitilanne pahene.

Edelleen seurakunnan tilaisuuksissa pyritään pitämään 1-2m turvavälit ja hyvästä käsihygieniasta pitää huolehtia. 

 

Ehtoollinen jaetaan edelleen poikkeusjärjestelyin siten, että kerrallaan vain kuusi ihmistä on ehtoollisella.

 

Elokuun alussa tapahtuvat muutokset ovat kiteytetysti:

  1. THL:n ja OKM:n turvaohjeistuksen (turvavälit, hygienia) noudattaminen 51-500 henkilön tilaisuuksissa muuttuu juridisesta velvoitteesta suositukseksi.
  2. AVIen määräyksiä noudattaen yli 500 henkilön tilaisuuksia on mahdollista järjestää myös sisätiloissa
  3. Yksityistilaisuuksien enimmäisosallistujasuositus muuttuu 50:stä 500:aan.

Erityisjärjestelyt kuten turvavälit eivät siten ole 1.8. alkaen pakollisia alle 500 hengen tilaisuuksissa. Piispat kuitenkin suosittelevat, että seurakuntien tilaisuuksissa jatkossakin noudatetaan viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä 1.8. jälkeenkin suhteutetaan 1-2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Käytäntöjen tasolla siis suositellaan tilanteen pysyttämistä ennallaan.

 

Avin Tiedote

 

TIEDOTE 28.5.2020

 

Kesäkuun alusta lukien seurakunnan toiminnassa noudatetaan AVI:n tartuntatautilain nojalla antamia määräyksiä (19.5.2020). Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. AVI:n määräykset ovat voimassa 30.6.2020 saakka.

Voimassa olevien määräysten mukaan 1.6.2020 lukien alle 50 henkilön yleisötilaisuudet ovat sallittuja.  Jos tilaisuuden järjestelyissä noudatetaan THL:n ja OKM:n ohjeistusta turvaetäisyyksistä ja hygieniasta, on mahdollista toteuttaa myös 50-500 henkilön tilaisuuksia. Tapahtumajärjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautitilanne pahene.

Kankaanpään seurakunnassa toimitaan kesäkuun ajan seuraavasti:

Jumalanpalvelukset

Su 7.6.2020 alkaen jumalanpalvelukset toimitetaan kaikissa kolmessa kirkossa. Niiden alkamisajat näkyvät seurakunnallista ilmoituksista lehdessä ja seurakunnan kotisivulla. Jumalanpalveluksiin voi osallistua 50-500 ihmistä, mutta osallistujamäärää rajoittavat seuraavat asiat: kirkoissa käytetään vain joka toista penkkiriviä, urkulehterit eivät ole yleisön käytössä ja samassa penkissä istuvien tulee noudattaa 1-2 m turvaväliä (turvaväli ei koske saman perheen jäseniä). Näistä syistä maksimiosallistujamäärä Honkajoen kirkossa on 100 henkeä, Jämijärven kirkossa 120 henkeä ja Kankaanpään kirkossa 350 henkeä.

Jumalanpalveluksissa jaetaan myös ehtoollinen. Siihen liittyvistä hygienia- ja muista järjestelyistä ohjeistetaan messun yhteydessä.

Oireisena tai sairaana ei saa osallistua jumalanpalvelukseen tai muihin kokoontumisiin. Riskiryhmien osallistumista jumalanpalveluksiin tai muuhun seurakunnan toimintaan ei suositella. Suosituksen noudattaminen on jokaisen omalla vastuulla. Jumalanpalvelukset välitetään verkkoon (striimataan) jatkossakin. Lisätietoja saa seurakunnan tapahtumatiedoista.

Kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen) voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että tilaisuudessa noudatetaan viranomaisohjeita turvaväleistä ja hygieniasta. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkilöä.

Kankaanpään siunauskappelissa maksimiosallistujamäärä on turvaväli- ja hygieniamääräykset huomioiden 50 henkeä. Urkulehteri ei ole yleisön käytössä.

Kirkollisen toimituksen jälkeen järjestettävä juhla (kastejuhla, hääjuhla, muistotilaisuus) on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden järjestämisestä on sen järjestäjällä.  Näihin tilaisuuksiin voi valtioneuvoston linjauksen mukaan kokoontua 50 henkeä max. Tämä koskee myös kodeissa tai muissa yksityistiloissa järjestettäviä kirkollisia toimituksia.

Kankaanpään seurakunnan tilat eivät kesäkuun aikana ole käytettävissä kirkollisten toimitusten jälkeen järjestettäviin juhliin. Alustavia varauksia tiloihin voi tehdä voi tehdä 1.7.2020 jälkeisellä ajalle. Kirkkoherranviraston yhteydessä sijaitsevan seurakuntasalin maksimiosallistujamäärä turvaväli- ja hygieniamääräykset huomioiden on 50 henkeä.

Oireisena tai sairaana ei saa osallistua tilaisuuksiin.

 

TIEDOTE 19.05.2020

19.5.2020 Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat antoivat Valtioneuvoston linjaukseen perustuen 5.5.2020 ohjeen jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osallistujamäärästä. Valtioneuvoston 6.5. tekemän periaatepäätöksen perusteella piispat tarkentavat ohjettaan seuraavasti:

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä. Ehtoollisen vietosta hiippakunnat antavat ohjeita erikseen.

 Kirkolliset toimitukset Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä. Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia. Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta ja päätösten toimeenpanon ohjauksesta vastaavat aluehallintovirastot. Hiippakunnat antavat tarvittaessa tarkempia ohjeita.

 

POIKKEUSAJAN TOIMINTA KANKAANPÄÄN SEURAKUNNASSA

Jumalanpalvelus

Su 24.05. klo 10 Sanajumalanpalvelus Kankaanpään kirkosta, Tom Nyman, Jaakko Rainerma, Heikki Havi

Jumalanpalvelusta vietetään edelleen seurakunnassa sunnuntaisin ilman kirkkotilassa läsnä olevia ihmisiä. Pääset osallistumaan jumalanpalveluksiin osoitteessa https://kankaanpaanseutu.fi/liveLinkki avautuu uudessa välilehdessä Linkki avautuu uudessa välilehdessä(kuva ja ääni) tai  http://protostar.shoutca.st:8206/streamLinkki avautuu uudessa välilehdessä (vain ääni) 

 

Esirukouspyynnöt jumalanpalveluksiin voi toimittaa kirkkoherranviraston tai seurakuntatoimiston postilaatikkoon tai entiseen tapaan verkkosivujen kautta.

YLE TV1 lähettää joka sunnuntai televisiojumalanpalveluksen klo 10.00 alkaen.

Hartaudet 

Kankaanpään seurakunnan sähköiset kanavat

Seurakunnan tuottamia hartauksia ja muuta ohjelmaa löydät Facebookista ja Youtubesta.

Seurakunnan Facebook-osoite on https://www.facebook.com/kankaanpaansrk/Linkki avautuu uudessa välilehdessä Nämä sivut ovat julkiset, joten pääset katsomaan niitä, vaikka et olisikaan  kirjautunut Facebookiin. 

Seurakunnan Youtubekanavan osoite on https://www.youtube.com/channel/UCtCyWkrSlOq69mKK1ig1N-ALinkki avautuu uudessa välilehdessä

Alla olevista linkeistä pääset eri kohderyhmille tarkoitettuun seurakunnan Youtube-tuotantoon. 

 

Asiointiapua seurakunnasta (31.7.2020 saakka)

Jos olet yli 70- vuotias tai karanteenissa sairauden vuoksi ja tarvitset apua ruokaostoksiin tai apteekissa käyntiin, voit soittaa seurakuntaan ma-pe klo 9-11 numeroon 044 713 3521. Laadi ruokaostoslista tai apteekkilista valmiiksi ennen puhelua. Seurakunnan työntekijä hakee tarvikkeet Halpa-Hallista ja toimittaa ne sinulle kotiin seuraavana arkipäivänä iltapäivällä. Ostokset laskutetaan ostoskuitin perusteella laskulla. 

Apteekkiostoksia varten haemme kelakortin etukäteen.

Diakoniatyön järjestelyistä lisätietoa ks. http://kpaadtyo.blogspot.com/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Asuuko lähelläsi joku, joka voisi tarvita apua? Kysy rohkeasti ja tarjoa apuasi. Kysyminen kertoo välittämisestä.

Huom! Asiointiapua jatketaan enää heinäkuun 2020 loppuun asti.

 

TIEDOTE 10.5.2020

Mika Kyytinen aloittaa Kankaanpään kirkkoherrana 1.6.2020. Virkaanasettaminen ja tulojuhla on koronatilanteen takia siirtynyt helluntaista ajankohtaan 18.10.2020.

Kesäkuun aikana seurakunnan tiloissa ei ole mahdollista järjestää kirkollisiin toimituksiin (kasteet, häät, hautajaiset) liittyviä juhlatilaisuuksia. Tilanne arvioidaan uudelleen kesäkuun lopulla.

Lisätietoja: vt. khra Mika Nokelainen, puh. 044 713 3500, sposti etunimi.sukunimi@evl.fi

 

TIEDOTE 6.5.2020

Korona-pandemian torjunnassa on siirrytty vaiheeseen, jossa rajoitustoimia osin puretaan. Tämä vaikuttaa myös seurakuntien toimintaan. Vielä toukokuun ajan seurakunnan kokoava toiminta on tauolla ja jumalanpalvelukset vietetään ilman kirkkotilassa läsnäolevaa kirkkokansaa. Samoin on voimassa 10 hlön kokoontumisrajoite toukokuun loppuun saakka.

Kesäkuun alusta lukien Kankaanpään seurakunnassa toimitaan seuraavasti:

Jumalanpalvelukset. Su 7.6. 2020 lukien aloitetaan kirkkokansalle avoimet jumalanpalvelukset Kankaanpäässä, Jämijärvellä ja Honkajoella. Ne toimitetaan messuina. Läsnä saa olla korkeintaan 50 hlöä. Tarkempi ohjeistus asiasta tulee myöhemmin. Messu striimataan verkkoon ja äänilähetys on kuunneltavissa 1.6.2020 jälkeenkin.

Kirkolliset toimitukset. 1.6.2020 lukien kirkollisiin toimituksiin (kaste, vihkiminen, hautaan siunaaminen) voi osallistua 50 hlöä max. Kasteiden toimituspaikaksi suositellaan kirkkoa. Turvaväleihin ja käsihygieniaan kirkoissa ja siunauskappelissa pitää kiinnittää korostetusti huomiota.

Varhaisnuorten leirit toteutetaan kesäkuussa suunnitellun mukaisina aikoina, kuitenkin niin, että leiriläiset eivät yövy leireillä.  Poikkeuksen muodostaa Nikkarileiri. Siellä yöpyminen on sallittu, koska osallistujamäärä on pieni ja leiri toteutetaan pääosin maasto-olosuhteissa.

Rippikoulut toteutetaan rippikoululaisille 21.4.2020 lähetetyn infokirjeen mukaisesti.

Lisäksi on suunnitteilla perheille tarkoitettu leiripäivä. Asiasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien on suositeltavaa edelleenkin pidättäytyä fyysistä kontakteista.

Epidemiatilanteen mahdollisesti pahentuessa rajoitustoimia saatetaan jälleen kiristää. Seurakunnan työntekijöiden sairastumiset tai karanteeniin joutumiset saattavat myös vaikuttaa toimintaan. Ilmoitamme muutoksista mahdollisimman pian.

Lisätietoja: vt. khra Mika Nokelainen, puh. 044 713 3500, sposti etunimi.sukunimi@evl.fi

 

Herra on minun valoni ja apuni, ketä minä pelkäisin? Herra on minun elämäni turva, ketä siis säikkyisin? (Ps. 27:1)

 

Tiedote 30.4.2020

Hallitus  ilmoitti eilen, että peruskoulut avataan 14.5.2020 lukien.

Yli 10 henkilön kokoontumiskielto ja muut rajoitukset ovat edelleen täysimääräisesti voimassa.

Hallitus päättää joidenkin rajoitusten mahdollisista purkamistoimenpiteistä su 3.5.2020.

Ensi viikon alkupuolella aluehallintovirastot, kirkkohallitus ja tuomiokapitulit antavat uudet toimintaohjeet seurakuntien toiminnoista. Tiedotamme niistä täällä.

"Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa." (Fil. 4:13)

Mukavaa ja kaikesta huolimatta riemukasta wappua! 

 

Lisätietoja vt.khra Mika Nokelainen, puh. 044 713 3500, sposti etunimi.sukunimi@evl.fi