Lähetä kysymys seurakunnan työntekijälle tästä

 

Tutki uskoa

 

Uskottomia ihmisiä ei olekaan. Jokainen uskoo johonkin. Minkä sortin uskovainen olet?    Mistä tai keneltä odotat ja toivot hyvää elämääsi? Kenelle annat sanan kiitos, kun saat hyvää? Mihin turvaat, kun vaikeudet tulevat?

Kenties olet kristitty. Sen tietää siitä, että on kastettu Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja uskoo ja tunnustaa Jeesuksen Vapahtajakseen ja Herrakseen. Tässä uskossa ratkaisevaa ei ole uskon vilpittömyys ja vahvuus, vaan kohde. Pienin uskon riittää pelastamaan epäonnistuneimman ja pahimmankin ihmisen, jos uskon kohde on Raamatun ilmoittama Jeesus.

Usko Jeesukseen ei ole ihmisen mielipide, tunne tai uskottelu vaan lahja. Jumala vaikuttaa ja antaa uskon  Sanansa kautta. Siksi Raamatun sana luettuna, kuultuna ja vastaanotettuna on niin tärkeä.
Usko Jeesukseen vaikuttaa aina rakkauden eli hyvät teot lähimmäiselle. Siksi usko ei voi pysyä salassa, vaan muuttaa ihmisen ja maailmaa. Raamattu neuvoo, kuinka lähimmäiselle tehdään hyvää. Kristitty saa oman aikansa vaikeisiin kysymyksiin vastauksen pyhästä kirjastaan.

Kristillinen usko antaa kokonaisvaltaisen vastauksen elämän ja maailman kysymyksiin ja tämä vastaus pitää yhtä tosiasioiden kanssa.

Usko Jumalaan on turvallista luottamusta siihen, että ihmisen elämä ei ole pelkästään omien käsien varassa. Niin kuin lapsi turvautuu vanhempiinsa, ihminen voi turvautua Jumalaan. Lue lisää siitä, mitä on kristinuskoLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja mitä tarkoittaa luterilaisuus.