Hyppää sisältöön

Tervetuloa Kankaanpään seurakunnan rippikoulutyön sivuille.

Täältä löydät tiedot vuoden 2024 rippikouluista. Seiskaluokkalaisille käytiin pitämässä viimeisellä kouluviikolla infoa ja vastaavan infon löydät videosta jonka saat auki tästä. Ripari-infossa jaettu materiaali digitaalisessa muodossa löytyy tämän sivun alasivulta. Tältä sivulta löydät tietoa rippikoulusta ja ilmoittautumisen jälkeen ryhmistä. Tältä sivulta löydät myös linkit ryhmäkohtaisiin ilmoittautumislomakkeisiin 2.9. klo 8:00. Sitä päivää ennen on hyvä käydä katsomassa opastusvideo lomakkeen täyttöä varten tästä. Koska jokaiseen ryhmään on erillinen ilmoittautumislomake ja lomakkeessa on laskuri, niin ryhmät täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.

Rippikoulutyöstä vastaa seurakunnassamme nuorisotyön johtaja Juha Erkkilä. Juhaan voit olla yhteydessä rippikouluun liittyvissä asioissa joko soittaen 0447133525 tai kirjoittaen mobiili viestien kautta tai sähköpostiin juha.erkkila@evl.fi. 

 

Lyhyt info

Olemme jakaneet koulujen kautta rippikouluinfon alueen seiskaluokkalaisille lukukauden lopulla 2023. Jos olet 2009 syntynyt, mutta et ole ollut pitämässämme infossa, saat kaiken vastaavan tiedon tältä sivulta.

Suurin osa vuonna 2024 rippikoulunsa käyvistä on syntynyt vuonna 2009. Rippikoulu onnistuu vuotta tai kahta vanhemmaltakin, jos se on jäänyt aiemmin väliin. Myös voimme tehdä poikkeuksen nuoremman henkilön kohdalla, jos hän käy tällä hetkellä kahdeksatta luokkaa.

Rippikouluryhmiin ilmoittaudutaan tällä sivulla olevien ryhmäkohtaisten linkkien avulla. Lomakkeet avautuvat automaattisesti la 2.9. klo 8:00. Lomake sulkeutuu pe 24.9. klo 22:00. Jos et voi käyttää verkkoilmoittautumista, niin voit käydä ilmoittautumassa Kankaanpään seurakunnan kirkkoherranvirastoon (Keskuskatu 51B) viraston aukioloaikana 4.9. alkaen. 

Lähtökohtaisesti pääset ryhmään johon olet ilmoittautunut varsinaiselle sijalle. Varasijalle saa ilmoittautua, mutta sinun on hyvä myös ilmoittautua johonkin ryhmään, jossa on paikkoja varsinaisille paikoille. Näin varmista, että olet mukana rippikoulussa. Pidätämme kuitenkin oikeuden muuttaa ryhmäjakoa. Näin toimimme lähinnä silloin, kun majoitustilat luovat rajoituksia. Tästä syystä alustava ryhmäjako tulee näkyviin tämän sivun alasivulle ke 13.9.. Ryhmäjakoon liittyviä siirtotoiveita voi esittää Juhalle ke-la 13.-16.9. välisenä aikana. Lopullinen ryhmäjako julkaistaan samassa paikoissa kuin alustava ryhmäjako ke 20.9.. Siirtotoiveet voidaan ottaa huomioon vain niissä tapauksissa, että siirtotoive ryhmässä on tilaa. Rippikouluryhmien maksimikoko on 25 rippikoululaista. Lopullisten ryhmien muodostumisen jälkeen lähetetään sähköpostiin linkki jonka avulla voit maksaa rippikoulumaksun. Lyhyen ohjevideon aiheesta voit käydä katsomassa tästä.

Rippikoulut käynnistyvät su 15.10. jumalanpalveluksessa Kankaanpään kirkossa klo 10. Jumalanpalvelus toimii myös jumalanpalvelus opetuksena, joten läsnäolosi on tarpeellinen. Paikalla on myös useita rippikoulussa mukana olevia työntekijöitä, joilta voit vielä kysellä rippikouluun liittyvistä asioista. Rippikouluun liittyvä kirje postitetaan ryhmän vastaavan toimesta viikolla 41/2023.

 

Rippikoulujen vetotiimit

Rippikoulujen vetotiimit ovat vielä 'vaiheessa', mutta jokaisen ryhmän vastaavat on valittu. Seuraavassa lista ryhmien vetotiimeistä tällä hetkellä. Alleviivattu on ryhmästä vastaava.

 • MOPO Erkkilä J, Kyytinen, Erkkilä A-K
 • TALVI Myyryläinen, Sippola, Erkkilä A-M
 • RETKI Erkkilä J, Talja, Erkkilä A-K
 • H1 Marjaniemi, Vaenerberg, Tanskanen
 • H2 Sippola, Myyryläinen, Pirttikangas
 • H3 Kyllönen, Vaenerberg
 • PÄIVÄ Hautala,  

 

Rippikouluun liittyviä kohteita ja niiden osoitteita:

 • Riparigospel (äRGee) Kankaanpääsali (Kangasmoisionkatu 1)
 • Leirit ja LD -päivä Hakoniemi (Hakoniementie 24)
 • Jumalanpalvelukset:
  • Kankaanpään kirkko (Keskuskatu 64)
  • Jämijärven kirkko (Kirkkotie 9)
  • Honkajoen kirkko (Kauppatie 2)
  • Siikaisten kirkko (Pappilantie 1)
  • Karvian kirkko (Kylä-Karviantie 10)
 • Ripari-illat Papis (Tapalankatu 9)
 • Päivärippikoulu ja tilaisuuksia Seurakuntasali (Keskuskatu 51B)

Rippikoulutyön tietosuojaselosteen löydät tästä

Turvatietolomake löytyy täältä. Tämä lomake on tuotava täytettynä rippikoulun I-jakoselle. Tämä on myös rippikoulukirjeessä.

 

MUUTOKSET RIPPIKOULUSSA 2024

Nyt käynnistyvässä rippikoulukaudessa on kaksi toimintatapaa, joita ei ole ollut aikaisemmin käytössä. Näistä olemme saaneet jo palautetta ja seuraavassa saat tiivistetyt vastaukset.

Olemme ottaneet uuden ilmoittautumislomakkeen käyttöön. Tämä lomake mahdollistaa nettimaksamisen. Rippikoulumaksua ei kuitenkaan tarvitse maksaa ilmoittautumisen yhteydessä vaan maksamiseen lähetetään linkki huoltajan sähköpostiin ryhmien varmistumisen jälkeen syys- lokakuun vaihteessa. Toisin sanoen tilillä ei tarvise olla ilmoittautumisen aikaan rippikoulumaksua ja myös rippikoulumaksun jakaminen kahteen erään on mahdollista.

Toinen muutos liittyy 'jaettuun konfirmaatioon'. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa rippikouluryhmässä on olemassa 'pääkonfirmaatio' jota on toteuttamassa rippikoulussa mukana olevat aikuiset ja isoset. Tämä pääkonfirmaatio on ilmoitettu rippikoulumainoksessa lihavoituna tekstinä. Koska kaikissa rippikouluryhmissä (myös niissä joiden konfirmaatio ei ole Kankaanpäässä) tulee olemaan Pohjanlinnan koulun oppilaita ja suurin osa heistä haluaa tulla konfirmoiduksi 'kotikirkossaan', on heille mahdollistettu konfirmaatio jokaisen rippikouluryhmän osalta Kankaanpään kirkossa. MOPO -riparin konfirmaatio on samaan aikaan kuin TALVI -rippikoulun, joten ne jotka haluavat tulla konfirmoiduiksi Kankaanpäässä liitetään tähän konfirmaatioryhmään. Samoin H1 -rippikoulun konfirmaatio on samana päivänä kuin RETKI -rippikoulun, joten heidän kohdallaan toimitaan samoin. H2 ja H3 ryhmien kohdalla ne jotka haluavat tulla konfirmoiduiksi Kankaanpään kirkossa, konfirmoidaan sunnuntaimessun yhteydessä. Tällä hetkellä ei ole vielä tiedossa, kuka nämä messus toimittaa. 

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittautuminen alkaa la 2.9. klo 8:00.

Jokaiselle rippikouluryhmälle on oma ilmoittautumislomake. Lomakkeissa on laskuri, joka mahdollistaa ilmoittautumisen myös kolmelle varapaikalle. Jos ilmoittaudut varapaikalle, niin ilmoittaudu myös johonkin toiseen ryhmään mihin mahdut, jotta olet varmuudella mukana jossain ryhmässä.

Jos olet hakeutumassa rippikouluun seurakuntamme ulkopuolelle, niin täytä 'Muualla käyvät' lomake. Jos et ole vielä saanut varmistusta siitä, että pääset osallistumaan haluamaasi rippikouluun seurakuntamme ulkopuolelle, niin suosittelemme myös ilmoittautumaan meidän rippikouluun sellaiseen ryhmään joka tuntuisi sopivimmalta.

MOPO ryhmään ilmoittaudut tästä.

TALVI ryhmään ilmoittaudut tästä.

RETKI ryhmään ilmoittaudut tästä.

H1 ryhmään ilmoittaudut tästä.

H2 ryhmään ilmoittaudut tästä.

H3 ryhmään ilmoittaudut tästä.

PÄIVÄ ryhmään ilmoittaudut tästä.

MUUALLA KÄYVÄT ilmoittautuvat tästä.

 

Kummikirkon korvaus tapahtuu

 1. Katsomalla kummikirkon striimi tästä.
 2. Käymällä täyttämässä kummikirkkoon liittyvä lomake täällä.
 3. Keskustelemalla kummin kanssa vastauslomakkeelta löytyvien keskustelukysymysten avulla.

Vastausaikaa ti 2.4.-24 klo 21 asti.