Hyppää sisältöön

Tervetuloa Kankaanpään seurakunnan rippikoulutyön sivuille.

Täältä löydät tiedot vuoden 2025 rippikouluista. Seiskaluokkalaisille käytiin pitämässä viimeisellä kouluviikolla infoa ja vastaavan infon löydät videosta jonka saat auki tästä (linkki aukeaa lähiaikoina). Ripari-infossa jaettu materiaali digitaalisessa muodossa löytyy tämän sivun alasivulta. Tältä sivulta löydät tietoa rippikoulusta ja ilmoittautumisen jälkeen ryhmistä. Tältä sivulta löydät myös linkit ryhmäkohtaisiin ilmoittautumislomakkeisiin 31.8. klo 8:00. Sitä päivää ennen on hyvä käydä katsomassa opastusvideo lomakkeen täyttöä varten tästä (linkki aukeaa lähiaikoina). Koska jokaiseen ryhmään on erillinen ilmoittautumislomake ja lomakkeessa on laskuri, niin ryhmät täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.

Rippikoulutyöstä vastaa seurakunnassamme nuorisotyön johtaja Juha Erkkilä. Juhaan voit olla yhteydessä rippikouluun liittyvissä asioissa joko soittaen 0447133525 tai kirjoittaen mobiili viestien kautta tai sähköpostiin juha.erkkila@evl.fi. 

 

Lyhyt info

Olemme jakaneet koulujen kautta rippikouluinfon seurakuntamme alueen seiskaluokkalaisille lukukauden lopulla 2024. Jos olet 2010 syntynyt, mutta et ole ollut pitämässämme infossa, saat kaiken vastaavan tiedon tältä sivulta.

Suurin osa vuonna 2025 rippikoulunsa käyvistä on syntynyt vuonna 2010. Rippikoulu onnistuu vuotta tai kahta vanhemmaltakin, jos se on jäänyt aiemmin väliin. Myös voimme tehdä poikkeuksen nuoremman henkilön kohdalla, jos hän aloittaa syksyllä -24 kahdeksannen luokkan.

Rippikouluryhmiin ilmoittaudutaan tällä sivulla olevien ryhmäkohtaisten linkkien avulla. Lomakkeet avautuvatautomaattisesti la 31.8. klo 8:00. Lomake sulkeutuu pe 20.9. klo 22:00. Jos et voi käyttää verkkoilmoittautumista, niin voit käydä ilmoittautumassa Kankaanpään seurakunnan kirkkoherranvirastoon (Keskuskatu 51B) viraston aukioloaikana 2.9. alkaen. 

Lähtökohtaisesti pääset ryhmään, johon olet ilmoittautunut varsinaiselle sijalle. Suosituimmat ryhmät täyttyvät noin tunnissa. Varasijalle saa ilmoittautua, mutta sinun on hyvä myös ilmoittautua johonkin ryhmään, jossa on paikkoja varsinaisille paikoille. Pelkästään varasijalle ilmoittautuja ei ole ilmoittautunt rippikouluun! Pidätämme kuitenkin oikeuden muuttaa ryhmäjakoa. Näin toimimme lähinnä silloin, kun majoitustilat luovat rajoituksia. Jos joudumme siirtämään jonkun pois ryhmästä, niin otamme ilmoittautujaan yhteyttä. On myös tilanteita, jossa ei halua olla tietyn ihmisen kanssa samalla leirillä. Tästä syystä alustava ryhmäjako tulee näkyviin tämän sivun alasivulle ke 18.9.. Ryhmäjakoon liittyviä siirtotoiveita voi esittää Juhalle ke-la 18.-21.9. välisenä aikana. Lopullinen ryhmäjako julkaistaan samassa paikassa kuin alustava ryhmäjako ke 25.9.. Siirtotoiveet voidaan ottaa huomioon vain niissä tapauksissa, että siirtotoive ryhmässä on tilaa. Rippikouluryhmien maksimikoko on 25 rippikoululaista. Lopullisten ryhmien muodostumisen jälkeen lähetetään sähköpostiin linkki jonka avulla voit maksaa rippikoulumaksun. Lyhyen ohjevideon aiheesta voit käydä katsomassa tästä (linkki aukeaa lähiaikoina).

Rippikouluun liittyvä kirje postitetaan ryhmän vastaavan toimesta viikolla 41/2024. Rippikoulut käynnistyvät su 13.10. jumalanpalveluksessa Kankaanpään kirkossa klo 10. Jumalanpalvelus toimii myös jumalanpalvelus opetuksena, joten läsnäolosi on tarpeellinen. Paikalla on myös useita rippikoulussa mukana olevia työntekijöitä, joilta voit vielä kysellä rippikouluun liittyvistä asioista. 

 

Rippikoulujen vetotiimit

Seuraavassa lista ryhmien vetotiimeistä. Alleviivattu on ryhmästä vastaava.

 • MOPO Vaenerberg, Erkkilä J
 • TALVI Marjaniemi, Erkkilä A-M
 • RETKI Erkkilä J, Rainerma
 • H1 Talja, Myyryläinen
 • H2 Erkkilä A-M, Kyytinen
 • H3 Kyllönen
 • PÄIVÄ Hautala, Kyllönen
 • MUUALLA KÄYVÄT Talja

 

Rippikouluun liittyviä kohteita:

 • Riparigospel (äRGee) Kankaanpääsali (Kangasmoisionkatu 1)
 • Leirit ja LD -päivä Hakoniemi (Hakoniementie 24)
 • Jumalanpalvelukset:
  • Honkajoen kirkko (Kauppatie 2)
  • Jämijärven kirkko (Kirkkotie 9)
  • Kankaanpään kirkko (Keskuskatu 64)
  • Karvian kirkko (Kirkkomukka 1A)
  • Siikaisten kirkko (Kirkkotie 1)
 • Ripari-illat Papis (Tapalankatu 9)
 • Päivärippikoulu ja tilaisuuksia Seurakuntasali (Keskuskatu 51B)

Rippikoulutyön tietosuojaselosteen löydät tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Turvatietolomake löytyy täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Tämä lomake on tuotava täytettynä rippikoulun I-jakoselle. Tämä on myös rippikoulukirjeessä.

 

MELKO UUTTA RIPPIKOULUSSA

Otimme viime vuonna käyttöön kaksi uutta rippikoulua koskevaa toimintatapaa. Seuraavassa on tiivistetty nämä muutokset.

Otimme viime vuonna käyttöön uuden ilmoittautumislomakkeen. Tämä lomake mahdollistaa nettimaksamisen. Rippikoulumaksua ei kuitenkaan tarvitse maksaa ilmoittautumisen yhteydessä vaan maksamiseen lähetetään linkki huoltajan sähköpostiin ryhmien varmistumisen jälkeen lokakuun puolivälissä. Toisin sanoen tilillä ei tarvise olla ilmoittautumisen aikaan rippikoulumaksua. Pyynnöstä voimme myös jakaa rippikoulumaksun kahteen erään.

Toinen muutos liittyy 'jaettuun konfirmaatioon'. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisessa rippikouluryhmässä on olemassa 'pääkonfirmaatio', jota on toteuttamassa rippikoulussa mukana oleva vetotiimi. Tämä pääkonfirmaatio on ilmoitettu rippikoulumainoksessa lihavoituna tekstinä. Koska kaikissa rippikouluryhmissä tulee olemaan Pohjanlinnan koulun oppilaita, on heille mahdollistettu konfirmaatio Kankaanpään kirkossa. MOPO -riparin ja TALVI -riparin sekä RETKI -riparin ja H1 -riparin konfirmaatiot ovat samana päivänä, joten näille riparille osallistuvat voivat osallistua siihen konfirmaatioon, johon haluavat. H2 ja H3 ryhmien kohdalla ne, jotka haluavat tulla konfirmoiduiksi Kankaanpään kirkossa, konfirmoidaan sunnuntaimessun yhteydessä. Tällä hetkellä ei ole vielä tiedossa, kuka nämä messus toimittaa. Siis jokainen voi konfirmoitua oman ryhmänsä kanssa, samaan aikaan pidettävässä toisessa konfirmaatiossa tai myöhemmin järjestettävässä konfirmaatiossa. Kokemus on osoittanut, että suurin osa haluaa kuitenkin konfirmoitua oman rippikouluryhmänsä kanssa.

'Rippikoulut 2025' -esitteen löydät tästä.

'Erillaiset rippikoulut' -esitteen löydät tästä.

RIPPIKOULU INFO video (linkki aukeaa lähiaikoina) jossa tutustutaan 'Rippikoulut 2025' ja 'Erilaiset rippikoulut' -esitteisiin.

Ilmoittautumislomakkeen täytön ohjevideon löydät tästä (linkki aukeaa lähiaikoina).

 

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittautuminen alkaa la 31.8. klo 8:00.

Jokaiselle rippikouluryhmälle on oma ilmoittautumislomake. Lomakkeissa on laskuri, joka mahdollistaa ilmoittautumisen myös kolmelle varapaikalle. Jos ilmoittaudut varapaikalle, niin ilmoittaudu myös johonkin toiseen ryhmään, jotta olet varmuudella mukana jossain ryhmässä. Varapaikalle ilmoittautuminen ei ole vielä varsinainen ilmoittautuminen. Varapaikalta kuitenkin siirretään mahdollisesti vapautuvallapaikalle väkeä. On harvinaista, että varapaikalta pääsee mukaan ryhmään.

Jos olet hakeutumassa rippikouluun seurakuntamme ulkopuolelle, niin täytä 'Muualla käyvät' lomake. Jos et ole vielä saanut varmistusta siitä, että pääset osallistumaan haluamaasi rippikouluun seurakuntamme ulkopuolelle, niin suosittelemme myös ilmoittautumaan meidän rippikouluun sellaiseen ryhmään joka tuntuisi sopivimmalta.

MOPO riparille pääset ilmoittautumaan tästä. Pääjakso 20.-26.10.2024, konfirmaatio 4.5. Siikainen. 140€ + 249€ (ajokortti)

TALVI riparille pääset ilmoittautumaan tästä. Pääjakso 16.-22.2.2025, konfirmaatio 4.5. Kankaanpää. 190€

RETKI riparille pääset ilmoittautumaan tästä. Pääjakso 16.-24.6.2025, konfirmaatio 29.6. Kankaanpää. 650€ (jaetun käsiohjelman hinta virheellinen)

H1 riparille pääset ilmoittautumaan tästä. Pääjakso 17.-23.6.2025, konfirmaatio 29.6. Honkajoki 140€

H2 riparille pääset ilmoittautumaan tästä. Pääjakso 24.-30.6.2025, konfirmaatio 6.7. Karvia 140€

H3 riparille pääset ilmoittautumaan tästä. Pääjakso 1.-7.7.2025, konfirmaatio13.7. Jämijärvi

PÄIVÄ riparille pääset ilmoittautumaan tästä. Pääjakso 22.-25.7. ja 29.7.-1.8.2025, konfirmaatio 3.8. Kankaapää

MUU muualla rippikoulunsa käyvät ilmoittautumaan tästä.