Rippikoulu ja konfirmaatio

Rippikoulu on kasteopetusta, joka perehdyttää siihen, mikä on kristillisen uskon sisältö ja mitä kristittynä eläminen merkitsee.  Oppaana tällä löytöretkellä on kristittyjen pyhä kirja, Raamattu.

Rippikoulu edellyttää 15 vuoden ikää sinä vuonna, jona rippikoulu suoritetaan. Kankaanpäässä lähes koko 15-vuotiaiden ikäluokka käy rippikoulun.  Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu yhteisesti Pyhäinpäivän jälkeisenä sunnuntaina, tavallisesti marraskuun alussa, Kankaanpään kirkossa jumalanpalveluksen yhteydessä tai sen jälkeen yksityisesti kirkkoherranvirastossa.

Useimmat valitsevat leirimuotoisen rippikoulun kesällä tai talvella seurakunnan leirikeskuksessa Hakoniemessä.  Rippikoulu on maksuton, mutta leirin täysihoidosta peritään korvaus, leirimaksu. Päivärippikoulu on maksuton.

Rippikoulun käyneet voivat osallistua konfirmaatioon.

Konfirmaatio

Konfirmaatiojumalanpalveluksessa nuoret tunnustavat kristillisen uskon yhdessä seurakunnan kanssa, konfirmoitavat siunataan henkilökohtaisesti edessä olevaan elämään, ja he saavat oikeuden käydä itsenäisesti Herran pyhällä ehtoollisella.

Konfirmaatio yhdessä seurakunnan jäsenyyden kanssa on myös ehto toimia kastettavan kummina.

Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti siinä tapauksessa, että rippikoulu on jäänyt käymättä 15 vuoden ikävaiheessa.  Tällöin rippikoulusta ja mahdollisesta konfirmaatiosta sovitaan papin kanssa.  Paitsi kastettavan kummiksi, myös kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen edellytetään rippikoulun käymistä.

Rippikoulussa tavataan
Tervetuloa rippikouluun. Lisätietoa rippikouluista nuorisotiimiltä.