Syksyn 2018 Tuomasmessut ovat:

Sunnuntaina 23.9. klo 18.00 Iikka Kyllönen ja Tuomasyhtye ja -tiimi.
Suomessa on vietetty vuodesta 2010 alkaen valtakunnallista kuolleiden lasten muistopäivää syyskuun 23. päivä. Kankaanpäässä muistopäivä huomioidaan kirkossa järjestettävässä Tuomasmessussa. Messussa on mahdollisuus sytyttää kynttilä lapsen muistoksi.

Kuva ja juliste: Tiina Uimaluoto

Sunnuntaina 4.11. klo 18.00 Iikka Kyllönen ja Tuomasyhtye ja -tiimi.

Tuomasmessu on evankelis-luterilaisen kirkon ehtoollisjumalanpalvelus, joka noudattaa tavallisen messun rakennetta mutta on toteutukseltaan erilainen jumalanpalvelus. Toteutuksen eroja ovat muun muassa seuraavat:

Tuomasmessu on tavallisesti illalla. Kankaanpäässä alkamisaika on useimmiten klo 18.00, mutta joskus tästä aikataulusta poiketaan.

Musiikki on Tuomasmessussa merkkittävässä osassa, ja se on pääasiassa muuta hengellistä musiikkia kuin virsiä. Musiikkia säestää bändi. Kankaanpäässä lauletaan yleensä Viisikielinen-laulukirjasta.

Vapaaehtoiset ovat keskeisessä roolissa messun toteutuksessa. Eri tehtävissä on mukana yli 30 vapaaehtoista. He muun muassa lukevat tekstejä ja rukouksia, toimivat tervetulleeksi toivottajina ja kolehdin kantajina, valmistelevat rukousalttareita, pitävät sakastipyhäkoulua sekä laittavat teetarjoilun tilaisuuden päätteeksi. Myös bändi ja esilauluryhmä koostuvat vapaaehtoisista.

Vapaaehtoiseksi Tuomasmessuun voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuomasmessu.kankaanpaa(a)gmail.com. Voit myös liittyä Tuomasmessun Facebook-ryhmään.