L10T -koulutus

Hakoniemen kirkko

Mikä on L10T?

Kankaanpäässä valmennusta tarjolla 31.3.-2.4.2017 Hakoniemessä.
Ilm. 28.3. mennessä kirkkoherranvirastoon p. 0447133526.

Mikä on L10T?

L10T on Luukkaan evankeliumin 10. lukuun perustuva tapa elää. Se kutsuu uuteen, innostavaan tapaan elää kristittynä arjessa. Sen neljään yksinkertaiseen askeleeseen tai periaatteeseen havahduttiin Etelä-Afrikassa. Jeesus itse opetti lähettämilleen ihmisille nämä neljä askelta:
1) siunaa, 2) ystävysty, 3) auta missä voit ja 4) Kerro Jeesuksesta. Hän kävi myös tärkeän palautekeskustelun, kun lähetetyt palasivat hänen luokseen.

Elämäntavan ideana on opetella siunaamaan toisia, olemaan luonnollisesti ystävällisiä ja auttamaan toisia missä voi. Uskosta puhutaan, kun siihen avautuu tilaisuus. Tuolloin vastataan toisen esittämiin kysymyksiin ja ollaan valmiita kertomaan Jeesuksen rakkauden vaikutuksista omassa elämässä. Kenenkään ei tarvitse touhuta yksin, vaan elämäntapaan voi syventyä valmennusjakson jälkeen oman ystävän kanssa. Myös seurakunnan erilaissa piireissä voidaan näistä asioista keskustella ja innostua.

L10T kokoaa seurakuntalaisia yhteen, toimimaan yhdessä yhteisönsä parhaaksi. Elämäntapa tukee seurakunnan jokapäiväistä elämää ja sen pienryhmätoimintaa. Se saa ajattelemaan asioita laajemmin ja palvelemaan lähimmäisiä. Nykyisin tätä elämäntapaa sovelletaan jo yli 40. maassa. Suomessa L10T valmennuksia pitää Kansan Raamattuseura, joka osaltaan tukee kansainvälistä L10T työtä, jotta köyhät maat ja seurakunnat voisivat saada tähän liittyvän opetuksen.

Pidettävissä valmennuksissa kerrotaan innostavia tapauskertomuksia siitä miten tavalliset ihmiset ovat löytäneet oman tapansa elää kristittynä. Myös yhteisöt ovat saaneet kosketuksia Jumalan hyvyydestä. Elämäntapaa voivat soveltaa kaikki ihmiset, jotka muutenkin ajattelevat. Siihen ei liity puristavaa pakkoa, vaan vapautta ja rauhaa. Kankaanpäässä koulutuksen pitää pastori, koulutusjohtaja Mikko Matikainen, jonka laaja kokemus seurakuntatyöstä ulottuu nuorisotyöntekijästä kirkkoherran tehtäviin. Tervetuloa mukaan innostumaan ja löytämään oma tapasi elää kristittynä.

Kankaanpäässä valmennusta tarjolla 31.3.-2.4.2017 Hakoniemessä.
Ilm. 28.3. mennessä kirkkoherranvirastoon p. 0447133526.

Koulutus on ilmainen.
Ruokamaksu 20 € koko ajalta (2 lounasta, 2 kahvia)
Materiaalipaketti 30€ (käsikirja+DVD), Käsikirja 17€.

Aikataulu

Pe klo 18-20.30
La klo 10-17
Su klo 12-14.30

Kerho (Veneskosken päiväpiiri koululla)

Veneskosken päiväpiiri koululla. RR

Torikulman toimistomme

Kerho (Liikkuvat Naiset)

9.30 Liikkuvat Naiset. Kokoontuminen Torikulman alakerrassa. Sauvat mukaan. RR

Torikulman toimistomme

Raamattu- ja rukouspiiri

Kaikille avoin raamattu- ja rukouspiiri.