Kankaanpään seurakunnan varhaisnuoret ja nuoret elävät kristityn elämää omalla paikallaan koulussa, kotona ja harrastuksissa. Toivottasti olet löytänyt oman paikkasi myös seurakunnasta. Tule mukaan - pelaamaan, palvelemaan, auttamaan, askartelemaan, rukoilemaan, kuuntelemaan, nauramaan, laulamaan, Raamattua tutkimaan, soittamaan, kisaamaan, iloitsemaan, ylistämään, jakamaan ja huolehtimaan.  
YouTube-video

QkausiSana

Käytetty tie pysyy kunnossa

 

Tiesitkö, että Kankaanpäässä on rautatie? Kankaanpään läpi rakennettiin rautatie Haapamäen suuresta rautateiden risteyspaikasta Poriin noin 80 -vuotta sitten. Tämä rautatie oli aikoinaan uudenaikaisin ja ensimmäinen iso uusi rautatie itsenäistyneessä Suomessa. Kävi kuitenkin niin, että rautateiden merkitys alkoi vähetä, koska koko ajan rakennettiin parempia teitä ja autot yleistyivät. Niinpä Pori Haapamäki radan liikenne väheni ja Kankaanpään kohdalla se loppui noin viisikymmentä vuotta sen alkamisen jälkeen eli vuonna 1985.

Aikoinaan kun junat liikkuivat kiiltävien kiskojen päällä olisi ollut vaikeaa uskoa, että radan varren pusikot saisivat jonain päivänä kiskot kulkemaan vain kapeassa käytävässä resiinoita varten ja nämä Kankaanpään aseman ratapihan rinnakkaiskiskot olisivat ruostuneina puiden keskellä. Tämä on kuitenkin tilanne tänään. Rautatie jota ei ole käytetä sulkeutuu kasvavan metsän syleilyyn vuosi vuodelta enemmän.

Oli kyse pienestä polusta tai moottoritiestä, rautatiestä tai vaikka meriväylästä, niin kaikkia niitä yhdistää se asia, että niitä pitää kunnostaa, jotta ne olisivat kulkukelpoisia. Jos niitä ei käytetä, ei niitä myöskään kunnosteta.

Mitä kulkuväyliä sinä tarvitset? Matka kotoa kouluun tapahtuu varmaankin pääosin katuja ja pyöräteitä pitkin. Matka majalle tai kaverille saattaa mennä jotain oikopolkua pitkin. Koulut vaihtuvat työpaikoiksi, eivätkä kaverit aina asu samassa paikassa, joten sinulle tärkeät reitit muuttuvat toisiin vuosien varrella. 

Onko olemassa kuitenkin jokin tie joka olisi muuttumaton meidän koko elämämme ajan? Minulle tulee mieleen yksi ainoa. Nimittäin Raamattu opettaa meille, että taivaaseen on olemassa vain yksi tie. Tämä asia on kirjoitettu Jeesuksen sanomana näin: "Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. (Joh 14:6) 

Minulla ja sinulla on olemassa vain yksi tie Taivaaseen ja sen tien nimi on Jeesus. Oletko sinä löytänyt tämän tie? Matkaatko sinä tätä tietä? Jos kulkee elämässään Jeesus tietä, ohittaa se pilkan pysäkit, kaunan kaupungit ja turhuuksien markkinat. Nämä ovat kuitenkin kovin houkuttelevia meille. Niissä on kummallinen vetovoima ja monet sinne poikkeavat kutsuen meitäkin mukaansa. Poikkeamisesta tulee helposti pidempi aika. Silloin on suuri vaara, että Jeesus tie jää meille tarpeettomaksi ja se kasvaa umpeen. Kun haluaisimme palata tuolle tielle voi olla ettemme edes löydä sitä vaikka etsimme. 

Kun löydät Jeesus tien, niin pysy sillä. Matkan varrella voi olla houkuttelevia paikkoja, mutta tien päässä taivaassa on kaikki paremmin.

Taivaan Isän siunaamaan päivän vaellusmatkaa sinulle.

 

MarrasQ - Juha Erkkilä