Tiesitkö?

Vähä katekismus tarkoitettiin kansanopetukseen ja se kirjoitettiin alunperin saksaksi.

Sen löydät tästä linkistä.

Sana Raamattu tulee kreikan kielen sanasta grammata eli ’kirjoitukset’. Siitä monissa kielissä, aikoinaan suomessakin käytetty nimi Biblia muunnelmineen (esimerkiksi englannin Bible) puolestaan tulevat kreikan kielen sanasta (ta) biblia, ’kirjakääröt’. Kuten alkuperäiset nimet osoittavat, heprealainen ja kristillinen Raamattu ovat itse asiassa kokoelma kirjoja, eräänlainen pienoiskirjasto. Protestanttisessa Raamatussa on 66 (39 + 27) erillistä kirjaa. Nämä kirjat on kirjoittanut noin 36 ensisijaista kirjoittajaa.

Raamattu on maailman levinnein kirja. Se on käännetty kokonaisuudessaan 474 kielelle. Lisäksi Vanha tai Uusi testamentti on luettavissa 1 231 kielellä ja vähintään yksi Raamatun kirja on käännetty 2 527 kielelle

Raamatun löydät tästä linkistä.

Ja myös tästä. Raamattu.uskonkirjat.net -palvelu tarjoaa sinulle laajan valikoiman raamatunkäännöksiä ja Raamatun tutkimisen työkaluja.

Kankaanpään kirkko kutsuu sanan kuuloon