Torstaina 18.5. klo 18.00 alkaen vietetään Hakoniemen leirikeskuksessa Tuomasmessu-väen iltaa. Tervetulleita ovat kaikki talven Tuomasmessujen järjestelyissä mukana olleet sekä muutkin Tuomasmessuista kiinnostuneet.

Luvassa on illan aikana pienimuotoinen hartaushetki, muutamia Tuomasmessuista tuttuja lauluja sekä jossakin sopivassa välissä iltapalaa. Tarkoitus on myös keskustella Kankaapäässä toteutetuista Tuomasmessuista: mikä sujuu hyvin, mitä kannattaisi kehittää, mitä pitäisi muuttaa? Uusia ideoita - isoja ja pieniä - saa mielellään esittää tuolloin.

Jos saunomisintoa löytyy, illan päätteeksi voidaan laittaa kiuas kuumaksi.

Muonitusjärjestelyiden vuoksi ilmoittauduthan viikkoa etukäteen eli viimeistään to 11.5. lähettämällä sähköpostia Kankaanpään Tuomasmessujen osoitteeseen tuomasmessu.kankaanpaa@gmail.com.

Tuomasmessu on evankelis-luterilaisen kirkon ehtoollisjumalanpalvelus, joka noudattaa tavallisen messun rakennetta mutta on toteutukseltaan erilainen jumalanpalvelus. Toteutuksen eroja ovat muun muassa seuraavat:

Tuomasmessu on tavallisesti illalla. Kankaanpäässä alkamisaika on useimmiten klo 18.00, mutta joskus tästä aikataulusta poiketaan.

Musiikki on Tuomasmessussa merkkittävässä osassa, ja se on pääasiassa muuta hengellistä musiikkia kuin virsiä. Musiikkia säestää bändi. Kankaanpäässä lauletaan yleensä Viisikielinen-laulukirjasta.

Vapaaehtoiset ovat keskeisessä roolissa messun toteutuksessa. Eri tehtävissä on mukana yli 30 vapaaehtoista. He muun muassa lukevat tekstejä ja rukouksia, toimivat tervetulleeksi toivottajina ja kolehdin kantajina, valmistelevat rukousalttareita, pitävät sakastipyhäkoulua sekä laittavat teetarjoilun tilaisuuden päätteeksi. Myös bändi ja esilauluryhmä koostuvat vapaaehtoisista.

Vapaaehtoiseksi Tuomasmessuun voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tuomasmessu.kankaanpaa(a)gmail.com. Voit myös liittyä Tuomasmessun Facebook-ryhmään.