Diakoniatyön postiosoite:

Keskuskatu 51 B

38700 Kankaanpää

Diakoniatoimiston osoite:

Torikatu 51 B alakerrassa, Leppiksen ja Dressmannin välissä.

Diakoniatyöntekijöiden puhelin- ja ajanvarausaika:

ma-to klo 8.15-9.00

Johtava diakoniatyöntekijä

Pasi Junnila

Puh. 044 - 7133 520

Ritva Rainerma

Puh. 044 - 7133 521

Vs. diakoniatyöntekijä

Sari Kujansuu              Sari vastaa diakonian vapaaehtoistyöstä

Puh. 044 - 7133 522

Diakoniatyön pappi

Tom Nyman

Puh. 044 - 7133 503

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi at evl.fi

Diakoniatyön blogi:

Kotikäyntityö

Diakoniatyöntekijä käy kodeissa tapaamassa asiakkaitaan. Yksinäisyys, sairaus ja hengelliset asiat ovat usein keskustelujen aiheena. Teemme myös onnittelukäyntejä 85 ja yli 90-vuotta täyttävien luo. 75-vuotiaille järjestämme yhteisen syntymäpäiväjuhlan ja pyydettäessä käymme merkkipäivänä myös

kodissa.

Keskiviikkokerhot ja Tiistaikammari

Myllymäen keskiviikkokerho ja Tiistaikammari tarjoavat virkistystä ja hengellistä ohjelmaa. Myllymäessä kokoonnumme kerran kuukaudessa ja Tiistaikammari kokoontuu tiistaisin klo 9.30-11.00 Torikulman alakerrassa, osoitteessa Keskuskatu 51.

Leirit ja retket

Järjestämme vuosittain leirit erikseen naisille ja miehille. Sen lisäksi järjestämme eri kohderyhmille leiripäiviä. Olemme myös tehneet retkiä lähiympäristön kuntiin. Leirien ja retkien ajankohdat selviävät paikallislehden kirkollisista ilmoituksista.

Mielenterveystyö

Kuukausittain kokoontuu hengellinen piiri mielenterveyskuntoutujille. Leiripäivät ja kotikäynnit ovat myös osa mielenterveystyötä.

Adressit

Seurakunnan kirkkoherranvirastossa on myynnissä suruadresseja, joiden tuotto käytetään vähävaraisten kankaanpääläisten hyväksi. Adressin hinta on 10 euroa. Muistolausevaihtoehtoja on useita ja kannen kuvavaihtoehtoja on kaksi: Kankaanpään kirkko ja kirkon alttarikuva.

Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuukeräys on vuosittain järjestettävä kirkon keräys, jonka toteuttamisessa diakoniatyö on keskeisessä asemassa.

Käytännössä keräyksen toteuttavat vapaaehtoiset kerääjät, jotka kiertävät ovelta ovelle keräyslistan kanssa tai päivystävät kaupan ovella keräyslippaan kanssa. Keräyksen hyväksi järjestetään myös erilaisia tilaisuuksia.

Keräyksen teemat ja kohteet vaihtuvat vuosittain. Tuotosta 10 % jää oman seurakunnan diakonian käyttöön ja keräyskulujen vähentämisen jälkeen 30 % jää kotimaassa tehtävään työhön. 60 % tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta ulkomailla tehtävän diakonian hyväksi.

Linkistä pääset Yhteisvastuukeräyksen omille sivuille: http://www.yhteisvastuu.fi/

Kirkon Ulkomaanavun sivut ovat osoitteessa: http://www.evl.fi/kua/

Sururyhmät

Järjestämme vuosittain sururyhmän, joka alkaa marraskuussa. Sururyhmä on suljettu ryhmä, joka kokoontuu tietyn ajan, yleensä kuusi kokoontumiskertaa. Ryhmässä samanlaisen menetyksen kokeneet keskustelevat keskenään teemoista, joita ryhmän vetäjät ottavat esille. Tarkoituksena on edesauttaa surutyön etenemistä ja elämän eheytymistä. Lisätietoa saa diakoniatyöntekijöiltä.

Avustukset

Diakoniatyöllä on vuosittain määräraha taloudellista avustamista varten. Kunnan toimeentulotukeen verrattuna avustustoiminta on pienimuotoista, mutta silti tiukan paikan tullen tervetullutta. Apu annetaan joko osto-osoituksena kauppaan tai asiakkaan laskun maksamisen muodossa. Myönnettävä apu on luonteeltaan viimesijaista, harkinnanvaraista ja edellyttää asiakkaan elämäntilanteen kartoitusta.

Euroopan Unionin myöntämää ruoka-apua välitetään kankaanpääläisille. Käytännössä elintarvikkeet jakaa Kankaanpään Toimitupa ry osoitteessa Kuninkaanlähteenkatu 4. Apu on tarkoitettu yhteisön vähävaraisimmille. Työttömyys, sairaus tai velkaantuminen ovat yleensä perusteena avun myöntämiselle. Avustusasioissa voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin tai Kankaanpään Toimitupaan.