Diakonia toteutuu seurakunnan jäsenten arjessa ja elämässä lähimmäisen auttamisena ja palveluna ilman palkkaa, vapaaehtoistyönä.

Sen lisäksi Kankaanpään seurakunnassa on kolme diakonian virkaa, jossa toimivat palkattuina työntekijöinä kaksi diakonissaa ja yksi diakoni. Diakonissoilla on pohjakoulutuksena terveydenhuollon tutkinto ja diakonilla sosiaalialan tutkinto. Viranhaltijoilla on lisäksi kirkon virkaan pätevöittävä koulutus. Tiimiin kuuluu myös diakoniapastori.

Diakonia on vastuuta ja välittämistä lähimmäisistä. Sitä voi tehdä jokainen vaikkapa naapuriavun muodossa. Eräs mahdollisuus on osallistua vapaaehtoistyöntekijänä seurakunnan diakoniatyöhön. Vapaaehtoistyötä voit tehdä mm. olemalla ystävänä ja tukena sitä tarvitsevalle, toimimalla pienryhmän vetäjänä tai yhteisvastuukerääjänä. Voit myös olla antamassa monenlaista apua erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien järjestelyissä taitojesi ja mielenkiintosi mukaan.