Mitä diakonia on?

Diakoniatyön tehtävänä on edistää kristilliseen uskoon perustuvaa lähimmäisenrakkauden toteutumista sekä kotimaassa ja ulkomailla. Diakoniatyön lähtökohta on evankeliumissa ilmoitetussa Jumalan rakkaudessa, joka vaikuttaa halun auttaa ja pitää huolta lähimmäisistä.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakonia on seurakunnan elämää ja toimintaa ja se pyrkii antamaan apua kaikille sitä tarvitseville. Apu voi olla hengellistä, henkistä, ruumiillista ja aineellista.

Diakoniatyötä johtaa seurakunnassa diakoniatyön johtokunta, joka kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Käytännön työn toteutuksesta vastaavat kolme diakonian viranhaltijaa ja diakoniapastori. Näiden lisäksi työtä tekee laaja vapaaehtoisten joukko, mm. diakonia- ja lähetystoimikunnat. Työtä tehdään myös yhdessä muiden viranomaisten ja järjestöjen kanssa.

"Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain." Gal 6:2

Kankaanpään seurakunnan diakoniatyöntekijät kohtaavat asiakkaita yksilökohtaisesti kodeissa, laitoksissa ja vastaanotolla. Vuosittain tällaisia tapaamisia on yli 1000. Keskustelujen aiheet liittyvät terveyteen, hengellisen elämän kysymyksiin, ihmissuhteisiin ja taloudellisiin kysymyksiin. Diakoniatyöntekijät ovat tavattavissa sopimuksen mukaan joko toimistolla, Keskuskatu 51 (Torikulman alakerta) tai asiakkaan luona. Tapaamisesta voidaan sopia puhelimitse. Varmin aika tavoittaa työntekijät on ma-to 8.15-9.00. Myös sähköpostia voi käyttää.

Yhteisvastuu auttaa kotimaassa ja ulkomailla.
Jätä tästä esirukouspyyntösi. Sen puolesta rukoillaan jumalanpalveluksessa ja rukouspiireissä.